Vučićević u “Magmi”

Bez autora
Dec 27 2010

Trgovačka kompanija “Magma” prihvatila je ponudu “NCA investment grupe” iz Beograda (NCA IG) za kupovinu 51 odsto udela u nekoliko “Magminih” firmi-ćerki, a realizacija celokupne transakcije u iznosu od 24,66 miliona evra biće izvršena do kraja februara iduće godine. “Magma”, koja je u Srbiji vlasnik trgovinskih lanaca “Turbo limač” i “Urban ripablik”, na ovaj način prekinula je mnogobrojne špekulacije u hrvatskim medijima, objasnivši šta se desilo na prošlonedeljnoj sednici Nadzornog odbora na kojoj se raspravljalo o ponudama investitora zainteresovanih za strateško povezivanje. Vlasnik “NCA grupe” je srpski biznismen Slobodan Vučićević. Kako piše zagrebačka štampa, većinski vlasnik “Magme” doskora je bio tajkun “težak” više od 50 miliona evra, Goranko Fižulić, bivši hrvatski ministar ekonomije, a potom i odbrane.

Vučićević u “Magmi”Trgovačka kompanija “Magma” prihvatila je ponudu “NCA investment grupe” iz Beograda (NCA IG) za kupovinu 51 odsto udela u nekoliko “Magminih” firmi-ćerki, a realizacija celokupne transakcije u iznosu od 24,66 miliona evra biće izvršena do kraja februara iduće godine.

“Magma”, koja je u Srbiji vlasnik trgovinskih lanaca “Turbo limač” i “Urban ripablik”, na ovaj način prekinula je mnogobrojne špekulacije u hrvatskim medijima, objasnivši šta se desilo na prošlonedeljnoj sednici Nadzornog odbora na kojoj se raspravljalo o ponudama investitora zainteresovanih za strateško povezivanje.

Vlasnik “NCA grupe” je, prema podacima Agencije za privredne registre, srpski biznismen Slobodan Vučićević. Kako piše zagrebačka štampa, većinski vlasnik “Magme” doskora je bio tajkun “težak” više od 50 miliona evra, Goranko Fižulić, bivši hrvatski ministar ekonomije, a potom i odbrane.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik